Év turistaháza díj 2023

 

A Zemplénben túrázol és nem tudod hol térj nyugovóra? Irány a Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ!

Tegnap (2023. október 18.) hivatalosan is átadták az Év turistaháza díjat a Rostallói Ökotudatos Nevelési Központnak (RÖNK), amit kihasználatlan épületek újragondolásával hozott létre 2021-ben az Északerdő Zrt.

Szinte egy egész zempléni falu ez a komplexum, benne kútházzal, haranglábbal és fogadókapuval. Szolgáltatásaiban is sokszínű, de szálláshelyként tölti be legfontosabb szerepét. Emellett erdei iskolaként is működik, hogy minél többet megtudhass az erdőről.

Ha a sárga vagy a zöld jelzésen túrázol, akkor ez a Zemplén mélyén megbúvó létesítmény tökéletes választás lehet számodra. Ha pedig inkább ülve szeretnél eljutni a RÖNK-be, a legjobb, ha a Pálházi Állami Erdei Vasútra váltasz jegyet – egészen a végállomásig.

Tovább az Aktív Magyarország Facebook bejegyzésére!

Szárnyas kilátó és szarvasos turistaház - az Év Kilátója és Turistaháza idén is lenyűgözőek | S3E8

Az ország legizgalmasabb kilátóját és a legkényelmesebb turistaházát kerestük negyedik alkalommal. A nagyközönség által megszavazott építmények az Év Kilátója és az Év Turistaháza címet tudhatják magukénak 2023-ban is. Idén is kelet felé indultunk el és először Mogyoródon álltunk meg a Szent-László kilátónál. A Makovecz Imre tervezte szárnyas kilátó igazán egyedi építmény a Mogyoród fölötti Somlyó-hegyen. Továbbindulva meg sem álltunk a Zemplén mélyén megbúvó Rostallói Ökotudatos Nevelési Központig, azaz a RÖNK-ig. Meseszép környezetben térerő nélkül ébredni igazi feltöltődés volt Fiantok Daninak is. Nézd meg te is a videót!